726f82d9-5ac8-4bbc-b2f7-f226db524929.jpg

Yemen İsrail'i yıkıcı yanıt konusunda uyardı, Gazze'yi desteklemek için daha kararlı olduğunu bildirdi

Yemen, Siyonist rejimin Yemen'in batısındaki Hudeyde vilayetine düzenlediği ölümcül hava saldırısına misilleme olarak İsrail'i “etkili operasyonlar” konusunda uyardı.

21 Temmuz 2024 Pazar
İNTİZAR - Üst düzey bir Yemenli yetkili, rejimin Yemen'in batısındaki el-Hudeyde vilayetine düzenlediği ölümcül hava saldırısına misilleme olarak İsrail'i “etkili operasyonlar” konusunda uyardı. 
 
Yemen Yüksek Siyasi Konseyi üyesi Muhammed Ali el Husi, İsrail savaş uçaklarının Hudeyde'de binaları, petrol tesislerini ve bir elektrik santralini hedef alarak en az üç kişinin ölümüne ve çoğu ağır yanıklarla 87 kişinin yaralanmasına neden olmasının ardından Cumartesi günü bu uyarıyı yaptı.
 
Husi yaptığı açıklamada Hudeyde'ye yönelik “terörist saldırının” Gazze Şeridi'nde soykırım savaşı yürüten işgalci rejim tarafından işlenen bir başka “barbarca suç” olduğunu söyledi.
 
ABD ve İngiltere'nin desteği ve katılımı olmadan bu suçun işlenemeyeceğini de sözlerine ekledi.
 
“Geçici varlığı (Siyonist İsrail'i) rahatsız edecek etkili operasyonlarımız olacak ve bu suç bizi Filistin Gazze'sini desteklemeye devam etmekten alıkoymayacak” dedi.
 
Husi ayrıca Hudeyde saldırısının Yemenlilerin kararlılığını arttıracağını ve onları İsrail düşmanı karşısında birleştireceğini kaydetti.
 
Husi ayrıca Yemenlilerin Gazze ve Filistin davasını destekleyerek gaspçı varlığa karşı savaşlarını sürdüreceklerini söyledi.
 
İsrail'in hava saldırısı, Yemen Silahlı Kuvvetleri'nin ülkelerinden en az 1,800 kilometre uzaklıktaki Tel Aviv'e bir insansız hava aracı fırlatmasından bir gün sonra gerçekleşti.
 
Güçlerin sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri, saldırının “düşmanın önleme sistemini atlatabilen ve radarlar tarafından tespit edilemeyen” “Yafa” adlı yeni bir insansız hava aracıyla gerçekleştirildiğini söyledi.
 
Yemen güçleri, Tel Aviv rejiminin Gazze saldırısını başlattığı ve yaklaşık 39.000 Filistinliyi öldürdüğü 7 Ekim'den bu yana işgal altındaki Filistin topraklarının yanı sıra İsrail gemilerini ve ona bağlı gemileri hedef alıyor.
 
Rejim Gazze'ye yönelik saldırısını ve Filistin topraklarına karşı uyguladığı eş zamanlı kuşatmayı sürdürdüğü müddetçe operasyonlarını devam ettirme sözü verdiler.
 
Yemen'in yanıtı 'saldırganlar için deprem gbi olacak'
 
Ayrıca Cumartesi günü Ensarullah direniş hareketi, İsrail'in Yemen'in “acı verici” ve “etkili” misilleme saldırılarıyla “sürprizlerle” karşılaşacağı uyarısında bulundu.
 
Ensarullah'ın siyasi büro üyesi Ali el-Qahoum, Yemen'in “kaçınılmaz, güçlü ve ezici” yanıtının “saldırganlar için bir deprem olacağını” söyledi.
 
Ayrıca İsraillilere çok fazla sevinmemelerini çünkü Yemen'in misillemesinin “acı verici” olacağını tavsiye etti.
 
Qahoum Siyonistlere “Cezadan kaçamayacaksınız; pişmanlık duyacak, ağıt yakacak ve feryatlarınız yükselecek” dedi.
 
“Seçenekleriniz ya göç etmek ve geldiğiniz yere geri dönmek ya da sığınaklarda kalmak olacak. Amerikan ve İngiliz koruması size yardım etmeyecek ve Yemen'in egemenliğini ihlal eden, kaynaklarına ve halkına saldıran el kesilecek.”
 
Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar